lördag 6 november 2010

Visste inte att den här killen var virtuos på munspel

Fick se en härlig video på Youtube där Buddy Green gjorde det möjliga och omöjliga på ett munspel. Jag kanske är dåligt allmänbildad, men kände inte till att skådespelaren Green också var en skicklig munspelare.

Kolla in här hur han röjer loss i en medley…




Har ett tag kvar tills jag kan spela William Tells ouvertyr sådär. Om du blev inspirerad kan du hitta tabs till denna låten och andra här: munspel tabs.

Blev sugen på att köpa ytterligare ett munspel nu. Bläddrar i en Musikerguiden från 2008 och hittar ett helt uppslag med munspel från Hering. Har aldrig blivit av att jag köpt något med träkropp, men det skulle sitta fint med ett sådant i tonarten A.

Värstingen är så klart denna…


Silver Blow som den har döpts till klarar av det mesta: ”12 bendingnotes, 4 overblown notes och 2 overdrawn notes”. När man läser detta är det lätt att få intrycket att dessa specialtillverkade munspel gör att man blir bättre på att spela över en natt.

Vad jag har hört kommer man dock inte ta några sjumilasteg. Det verkar trots allt ganska logiskt att man behåller sitt sound och sina tekniska brister oavsett munspelet man blåser i.

Någon som testat?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar